zondag 12 februari 2012

Dag 8 - groep 3 & 4: ontdekken van Boquete

Vandaag is een deel van de groep aangekomen in Boquete. Omdat we vanmorgen heel vroeg zijn opgestaan, zijn we mooi op tijd in Boquete. Veel te vroeg zelfs want sommige hotelkamers waren nog niet volledig klaar. Nadat we verdeeld zijn onder twee hotels en de valiezen uitgepakt, was er meer als tijd genoeg om het dorpje te ontdekken.

Velen zijn op zoek gegaan naar winkeltjes en prachtige souvenirs. De eerste souvenir hot spot is de plaatselijke markt. Sigaren, koffie, bloemen, hangmatten,... dit is maar een greep uit het grote aanbod. Wie weet welk souvenir er voor jou bestemd is...
Een weetje: de naam Boquete is  afgeleid van het franse Bouquette. Vandaar ook de prachtige bloementuinen en de vele bloemenverkopers in dit dorp.














Boquete staat bekend om zijn koffieplantages. Sommige onder ons hebben er dan ook van geprofiteerd om te gaan proeven van de tweede beste koffie uit Panama. Tijdens een begeleide toer werd de ganse productie van koffie voorgesteld.



Anderen gingen dan weer meer het avontuur opzoeken in het regenwoud. Twee prachtige watervallen zijn bewonderd door zes studenten en een plaatselijke gids, zowel langs onder als langs boven. Het uitzicht was in beide gevallen onvergetelijk. In de mistregen zijn we in ons zwemgerief gekropen en een poging ondernomen om een douche te nemen onder een waterval van 20 meter. Het is helaas mislukt, maar we zullen die korte zwempartij in dit koude bergmeertje toch niet snel vergeten. Met veel modder aan handen, schoenen, benen en broek werden we opgepikt door een zeer sympathieke taxichauffeur. De gesprekken net deze man in het ´´jommekes spaans´´ gingen van formule 1 tot Tour de France, of dat is toch hetgene wat we hiervan begrepen hebben...

Uitkijkend naar morgen kruipen we op tijd in ons bed (de eerste wekkers staan immers al om 4h30). Slaapwel!







P.S. Nog enkele fotos van de zonsopgang tijdens de boottocht van Bocas del Toro naar het vasteland vanmorgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten