zondag 12 februari 2012

Dag 8: (Groep 1 en 2 Boquete) Busrit naar Bocas del Toro en feesten op de caraiben

Opstaan? Nu al? Neuuuhhh....Valiesmaken en ontbijten. Op het menu staat zoals gisteren veel vlees, ikpas voor een zwaar vleesrijk ontbijt, de pizza famiale heeft namelijkzijn sporen achter gelaten bij/in de maag. Verzamelen en vertrekkenmet de bus en dat is waar we nu zitten, schommelend op de bergwegenrichting Bocas Del Toro. Er was een kort intermezzo toen de band vande bus vervangen moest worden. Geïntrigeerd zoals het een goedeingenieur betaamt keken we toe hoe de buschaffeurs het wielvervangen. Zonder krik maar door op een dikke steen te rijdenwaardoor het buitenwiel van de grond kwam en vervangen kon worden.Weer wat bijgeleerd!

To be continued want de bus is niet zospannend om over te vertellen.

Aangekomen op Isla Colon blijkt het een paradijs te zijn. Hoewel alles een beetje slomer gaat dan normaal. Uitgehongerd stappen we een fancy restaurant binnen, gerunned door een Amerikaan. Een heerlijke hamburger met frietjes later gaan we op zoek naar bars voor een feestje vanavond. Bar Hundida is een drijvende bar met een centraal zwembad. Of beter, een terras op palen en in het midden een gat. We gaan er aan boord van de aangelegde party boat, waar een uitgeweken Canadees ons wat wijsheden over het eiland meegeeft. De zee wordt snel woeliger waardoor we niet kunnen uitvaren.
We nemen dan maar een watertaxi naar bar Aqua. Ook een terras op palen en een schommel boven het zeewater. Ook via de trampoline kan je vanop het terras een duik nemen in het water. Scholen visjes zwemmen rondom.

De avondmaaltijd bestond voor het eerst uit vis en was behoorlijk lekker ook, zelfs voor diegenen onder ons die niet van zeebeesten houden. We spraken met heel de groep af om 21h. Na nog wat voorzorgsmaatregelen meegegeven te hebben, zakten we met heel de groep af naar Bar Hundida. Er werd gezwommen, gedronken en gefeest. Rond half twaalf zakten we af naar Bar Aqua, waar er heel wat toeristen waren met zin in een feestje. Het feest barstte pas echt los toen het begon te regenen en iedereen drijfnat op het middenplein stond te dansen. Wilde locals deden iedereen springen en de burgies deden lustig mee. Het was een behoorlijk vet feestje!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten