maandag 6 februari 2012

Dag 2

Dag 2:
Vandaag is de eerste van 3 dagen die volledig door Jan de Nul verzorgd zullen worden. Na een ontbijtbuffet en een verfrissende ochtendduik in het zwembad, staat er een konvooi witte minibusjes te wachten die ons naar het befaamde kanaal zullen brengen, op een kwartiertje rijden van Panama City. Daar aangekomen, krijgen we na een inleidende presentatie allemaal een veiligheidsoutfit, veiligheidsbril in limited zonnebril-edition incl, en een lunchbox met de blijkbaar standaard aanwezige ananas-meloen-fruitsla aangeboden, en rijden we verder naar de bouwsites van de Nul, waar een nieuwe arm van het kanaal met 3 toegangssluizen, volledig in aanbouw is.




Het is toch telkens weer een herademing wanneer we in het airco-gekoelde busje kunnen stappen. De temperatuurshock van 50 graden met Belgie komt nog een beetje te hard aan.

Hierna wordt onze bende opgesplitst. De bouwkundigen/werktuigkundigen gaan verder naar penac, en de overige richtingen (waaronder ikzelf) rijden door naar een overdekte marktplaats waar er een hoop artisanaal gemaakte spulletjes verkocht worden. Na een half uurtje op dit marktje te hebben rondgeslenterd worden we op een strandje gedropt met uitzicht op de skyline van Panama City. Er wordt al snel muziek opgezet en na het openen van een frisse pint is de vakantiesfeer volledig gezet.
Voor het avondmaal heeft de Nul een restaurant afgehuurd, waarvan een medereiziger mij net vertelt dat het blijkbaar Libanees was. Van de helft van wat er op mijn bord lag heb ik geen idee waarvan het gemaakt was, maar desalnietemin, het heeft meer dan gesmaakt! Na de maaltijd zetten we de mensen van de Nul dan ook in de bloemetjes en bedanken we hen op studentikoze wijze praesidium-erelintjes. Ook voor prof. Verbakel, of  'den Yvan', hadden we er eentje, voor zijn jarenlange inzet voor VTK, en de laatstejaarsreis in het bijzonder! 


Terug op het hotel wordt er nog even rustig nagepraat op het dakterras van het hotel met uitzicht over Panama City-by-night, waarna iedereen onder de wol kruipt, want morgen komt de Nul ons om 5 uur wakker maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten